Projectorganisatie

Het plan is goed, dat voel je aan alles. Maar... wat nu?
Waar begin je met het realiseren van dit project? Hoe zoek je publiciteit? Waar vind je de sponsors? Hoe krijg je de rest van het team of de rest van de buurt mee? Heb je alle trajecten wel doorlopen, en alle beren op de weg gezien? Ben je bang dat jouw plan straks zal stranden omdat je gewoon niet meer weet wat de volgende stap is? 
 
Dat is heel normaal!

Het opstarten van een nieuw project kan ongelofelijk veel overhoop halen. Letterlijk, maar ook in het hoofd van degene die het bedacht. Veel plannen, projecten en ideeën stranden dan ook precies daar: in het hoofd van degene die het bedacht.
Doodzonde. Laat het niet gebeuren!
Laat mij met je meedenken. We zetten alles overzichtelijk op papier. We maken onderscheid tussen hoofd- en bijzaken. We sparren, bouncen en praten tot we alle kanten van het plan bekeken en onderzocht hebben. Ik kan je helpen met het schrijven van de subsidieverzoeken tot en met de persberichten, net wat je nodig hebt. Zo brengen we jouw plan van idee tot uitvoering.


Mail mij over jouw struikelblok. Sanneboswinkel@hotmail.com


Om je een idee te geven van mijn projectervaring hieronder een aantal van de projecten waar ik bij betrokken ben (geweest).


Met de overstap naar de wereld van de bibliotheek nam ik voorlopig afstand van de journalistiek. Een nieuwe branche, maar een bekend project. Het Taalhuis fungeert als netwerk in de regio voor volwassenonderwijs, maar ook voor de ondersteuning van kinderen met een taalachterstand. Dankzij een fantastisch team van professionals en 300 toegewijde vrijwilligers is het Taalhuis een speler van belang. 


TaalLokaal Noordwijkerhout
Toen ik in het najaar van 2015 ontdekte dat vluchtelingenjongeren in ons dorp niet naar school gingen vanwege plaatsgebrek kwam ik in actie. Ik vond het een verschrikkelijk slecht idee dat pubers 24uur per dag achter de computer zouden hangen zonder contact met de mensen om hen heen. Ik regelde een lesruimte, vond geweldige vrijwilligers, enthousiaste sponsors en op 1 februari 2016 begonnen we met de lessen. In de 4 maanden die volgden kregen we met onze 10 pubers (6 Syriërs en 4 Eritreeërs) een geweldige band. Toen zij eenmaal naar een 'echte' school konden heb ik het noodproject omgevormd tot een Stichting. Wekelijks werkten zo'n 30 vrijwilligers en 70 deelnemers in het TaalLokaal aan het verbeteren van hun Nederlands en aan het verdiepen van vriendschappen. Sinds de coronapandemie is elkaar ontmoeten veel lastiger geworden en concentreert het project zich op huiswerkbegeleiding voor jongeren die thuis een andere taal spreken dan Nederlands. Inmiddels is er een nieuwe projectleider gevonden in de persoon van Suzanne Jansen en maakte ik de overstap naar adviseur van het bestuur. 



Couscous & Appelmoes
Aan de keukentafel van vriendin Fatna, oorspronkelijk uit Marokko, bedachten we dat er eigenlijk geen betere manier is om verschillende culturen met elkaar in contact te brengen dan via samen eten en samen koken. Dat doen we namelijk allemaal. Binnen de kortste keren richtten we de leukste kook- en eetclub van Noordwijkerhout op. De diners die we verzorgen (met steeds een chef uit een andere cultuur) in een pop-up restaurant, met steeds andere dorpsgenoten aan tafel zijn een doorslaand succes. Honderden dorpsgenoten hebben inmiddels bij ons aan tafel gezeten. Iedere nieuwe editie is binnen twee dagen uitverkocht, maar veel belangrijker nog is dat de gesprekken aan tafel echt ergens over gáán.



De vrienden van de Witte Kerk
Als bestuurslid creatieve zaken was het bij oprichting van deze stichting mijn taak om de evenementen te bedenken die een 'nieuw publiek' over de drempel van dit kerkje zouden krijgen. Want al staat dit schattige (protestantse) bouwwerk in het absolute midden van ons dorp, meerderheid van de bevolking (katholiek) komt er niet. Een fototentoonstelling, bijzondere concerten, een fancyfair, bloemententoonstelling en lezingen brachten daar verandering in. Mijn persoonlijke favoriet was 'Heel Noordwijkerhout Bakt'. Inmiddels zijn mijn taken bij deze stichting overgenomen.


De Groene School
In mei 2017 ontmoette ik Henk Luijk, de drijvende kracht achter Stichting De Groene School. Voor hen ontwikkelde ik workshops voor scholen op het gebied van moestuin & voeding. 'Van grond tot mond' is het programma waarin ik docenten en andere betrokkenen meeneem langs de mogelijkheden van een eetbaar plein. Van een simpele moestuin tot een kippenren op het plein, alles kan. Samen met de Groene School draag ik bij aan de pleinrevolutie; ieder kind verdient modderpoten en kennis van voeding!

Populaire posts van deze blog

Nieuw avontuur!

Het was mooi...

Wat vliegt een jaar!